logo leijonaemot

Leijonaemot ry on perustettu vuonna 2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Yhdistys tukee erityislasten vanhempia, perheitä ja erityislasten sisaruksia.

Leijonaemot tukee erityislasten vanhempia yli lasten diagnoosirajojen ja antaa konkreettista apua erityislasten vanhemmille. Stean hankeavustuksella vuosina 2018-2020 tarjotaan erityistä tukea perheille ja erityislasten sisaruksille.

Perhe edellä puuhun -hankkeessa tutkitaan luontoa ja sen hyvinvointivaikutuksia koko perheelle. Hankkeen merkeissä perheillä on mahdollisuus tutustua erilaisiin luontokohteisiin. Toimintaan voivat osallistua kaikki erityislapsiperheet yli lasten diagnoosirajojen.

Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeessa järjestetään toimintaa erityislapsiperheen sisaruksille ja tuodaan sisarusta näkyviin ja kuuluviin perheessä. Hankkeen aikana tarjotaan tapahtumia vertaistuen parissa sekä viikonloppuja yhdessä vanhempien kanssa.

Erityislasten vanhemmille Leijonaemot järjestää kuukausittain kokoontuvia vertaistukiryhmiä ympäri Suomen ja vanhemmille on oma suljettu Facebook-ryhmä, jossa he voivat vaihtaa ajatuksia ja vinkkejä muiden vanhempien kanssa. Leijonaemot järjestää myös vertaistukitapahtumia kuten päiviä, iltoja ja viikonloppuja, joissa vanhemmat voivat kerätä voimia arjen haasteisiin.

Leijonaemot tarjoaa myös tukea kotiin ja puhelimitse vanhemmille. Leijonapartio järjestää kriisitilanteessa olevalle perheelle apua. Kyse on lyhytaikaisesta tuesta ennen kuin yhteiskunnan palvelut saadaan perheen tueksi. Leijonaluuri tarjoaa kuuntelevaa vertaistukea puhelimitse.

Lisätietoja toiminnasta: www.leijonaemot.fi.

Leijonaemot ry
puh. 040 487 7209
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.leijonaemot.fi